Te gast: De ziel van de wolf

21 september 2019
€ 18,50
Te gast: De ziel van de wolf
#Factorium#Muziekhuis#Theaterhuis#Danshuis#MusicAllFactory

Mag ik eens vragen?

Kan een mens begrepen worden?

Kan een wolf begrepen worden?

Kan een vijand een vriend zijn?

Is er meer kwaad of meer goed in een wolf?

Kun je houden van iemand die ongetemd en hard is?

Hoe voelt het om in de huid van een wolf te kruipen?

Herken jij iets van een wolf in jezelf?

Het Wolventeam vraagt je te luisteren, te voelen en na te denken.

De ziel van de wolf

Na 17 succesvolle optredens in Letland zal het Kinder-ensemble uit Letland in september 2019 Nederland aan doen als onderdeel van hun Europese slottournee (Munster, Brussel, Tilburg). Op 21 september om 15uur zal de groep een spetterende dans- en zangvoorstelling geven in het Factorium in Tilburg. In de show dansen, spelen en zingen 45 kinderen uit de elf beste Letse kinderensembles een intrigerend verhaal over twee – ogenschijnlijk – heel verschillende werelden, die van mensen én die van wolven.

In de theatrale productie zingen de kinderen zowel harmonisch eenstemmig, als gecompliceerde vijfstemmige liederen. De zang en het verhaal worden tegelijkertijd ondersteund door dans en theater. De instrumentale begeleiding op het podium wordt verzorgd door 2 componisten, waarbij naast opzwepende percussie ook "stoere" elektronische geluiden worden gebruikt en intermedia-elementen zijn verwerkt. Het muzikale spectrum loopt uiteen van symfonieorkest tot rockband. De show is wervelend, vermakelijk, educatief, aangenaam voor oog en oor, én raakt diep in het hart.

Recensies

“Muzikaal dramatische uitvoering. 45 wolven en twee mensen op één podium.”

Door de Golden Microphone Award in 2018 uitgeroepen tot het beste album in de categorie muziek voor kinderen.

De kinder-rockopera “De ziel van de wolf” is door het Europees Jaar van Cultureel Erfgoed officieel beoordeeld als een voorstelling waarin de kracht van het cultureel erfgoed wordt gebruikt om hedendaagse creatieve uitingen te inspireren (oktober 2018).

 “Enorm bedankt voor alle gevoelens die jullie bij ons hebben losgemaakt. Bij het derde liedje stroomden mijn tranen al, waarop mijn kindje zei: “Mooi, hè”. Aan het einde huilde mijn kleine samen met alle wolven en kreeg ik weer tranen in mijn ogen. Vanochtend op weg naar school zongen we de liederen alweer. Bedankt voor de voorstelling, de show en al deze gevoelens – alles in één”. (Jana Zviedre, Faceboek reactie)

“Het is een aanrader naar de show te gaan en achteraf een cd te kopen; zo neem je alle moois voor langere tijd mee. We waren er en voelden ons één met die wolvenfamilie! Bedankt voor dit meesterwerk!” (Mara Andersone, Faceboek reactie)

“Een fantastisch muzikaal theater voor de hele familie, vanaf de eerste tot de laatste minuut!” (Inguna Jaunite, Faceboek reactie)

Datum en tijd: 21 september, 15.00 uur
Locatie: Factorium Theater, Koningsplein 11a Tilburg 
Tickets: € 18,50. Tickets zijn nog verkrijgbaar bij de receptie vanaf 20 september.

Zie ook het Facebookevent!

Terug

Houd me op de hoogte!

Schrijf je in voor de Factorium nieuwsbrief