Spring Awakening - OpusOne

6 mei 2023, 19:30 uur - 21:55 uur
€25,-
Spring Awakening - OpusOne
#Factorium#MusicAllFactory
Locatie: Factorium Theater, Koningsplein 11a, 5038 WG, Tilburg

Spring Awakening komt naar Factorium!

Spring Awakening: controversiële thema’s op explosieve rockmuziek Nieuwe Nederlandse productie van OpusOne, regie door Koen van Dijk 

Indringende scènes en explosieve rocksongs buitelen over elkaar heen in de met 8 Tony Awards bekroonde musical Spring awakening. Hierin volgen we een groep jongeren die hun identiteit en seksualiteit probeert te ontdekken, terwijl hun kerk, school en ouders elk ontluikend gevoel onderdrukken. Dit leidt tot een kruitvat aan opgekropte emoties, dat wel móet ontploffen. Spring awakening is gebaseerd op een toneeltekst van Frank Wedekind, dat bij verschijning als controversieel werd bestempeld door de uitgesproken manier waarop het thema’s als abortus, homoseksualiteit, kindermisbruik en zelfdoding behandelde. De musicalbewerking van het stuk actualiseert deze onderwerpen en combineert ze met zinderende rockmuziek. Een gedurfde show over liefde en seks, over leven en sterven.

Cast & Creatives
Dave Rijnders, Sterre Verschoor, Juul van de Laar, Shay Lachmann en Sterre Luna Zangirolami waren al in de eerste versie te zien. Nieuw in de cast zijn Silvana Rocha, Valerie Lai, Josy Gruijter, Arnout Bultje, Menno Dekker en Tom Di Scala. De volwassen
rollen worden in deze succesvolle theaterproductie gespeeld door Ad Knippels en Wieneke Remmers en Bas van Rijswijk is swing.

De voorstelling is geregisseerd door Koen van Dijk in een vertaling van Daniël Cohen. De muzikale leiding is in handen van Ezra van Nassauw en de choreografie is gemaakt door Roy Jonathans.

VOORSTELLING 6 MEI 14.30 UUR GEANNULEERD
Op vertoon van je kaartje van de zaterdagmiddag voorstelling krijg je toegang tot één van de andere voorstellingen:
- Vrijdagavond 5 mei om 19:30 uur
- Zaterdagavond 6 mei om 19:30 uur
- Zondagmiddag 7 mei om 14:30 uur
- Zondagavond 7 mei om 19:30 uur

tickets

website opusone

Beelden van Spring Awakening tijdens de Musical Awards Kick-Off 2022 met in de cast MusicAllFactory alumni Jeroen Stigterman, Pola van den Brand en Dave Rijnders (winnaar Beste aanstormend talent voor zijn rol in Aladdin de musical)

Terug

Houd me op de hoogte!

Schrijf je in voor de Factorium nieuwsbrief