Kindermuziekweek 2023

28 maart 2023
Kindermuziekweek 2023
#Factorium#Muziekhuis

De landelijke Kindermuziekweek is een initiatief van 14 grote Nederlandse organisaties uit de muzieksector die hun krachten gebundeld hebben om jaarlijks een 10-daagse Kindermuziekweek te realiseren.

Als Stichting Kindermuziekweek willen wij ieder jaar 10 dagen lang alle kinderen uit Nederland van 0 tot 12 jaar laten genieten van het maken van én het luisteren naar (live) muziek.

“Muzikale ontwikkeling draagt bij aan de algemene cognitieve en emotionele ontwikkeling van kinderen.”

Met de jaarlijkse landelijke Kindermuziekweek geven wij de waarde van muziek door aan volgende generaties. Want muziek verbindt, van muziek word je blij, en muziek maken kan altijd! Wij willen de maatschappij vrolijker, inclusiever en positiever maken, waarbij educatie een belangrijke rol speelt.

Iedere deelnemer aan de Kindermuziekweek stelt zelf een inhoudelijk programma samen. Hierdoor bieden wij een palet van zeer uiteenlopende activiteiten in verschillende genres die verspreid zijn door het hele land.  

Het is onze rol om de activiteiten te bundelen, makkelijk toegankelijk te maken en landelijk te promoten. Wij besteden extra aandacht aan het bereiken van kinderen die weinig met muziek in aanraking komen door ons met nadruk te richten op scholen, crèches en naschoolse opvang.

Thema 2023
Dit jaar is het nieuwe Kindermuziekweek thema ‘De wereld rond’. Het lied ‘Iedereen Verstaat Muziek’ is geschreven door Robert Ramaker, winnaar van de Willem Wilmink publieksprijs 2022 voor het Beste Kinderlied en wordt gezongen door Luna, de winnares van het Junior Songfestival 2022!

Vanaf half november kunnen scholen en orkesten dit lied alvast gaan oefenen en zich samen inschrijven voor de grote Doe Maar Mee Band die gaat optreden tijdens de Kindermuziekweek 2023! 

Vanaf januari zijn de videoclip en muzikale extra’s zoals dans, bodypercussie, boomwhacker arrangement beschikbaar.

Aftermovie 2022:

Meer info binnenkort:
www.kindermuziekweek.nl

Terug

Houd me op de hoogte!

Schrijf je in voor de Factorium nieuwsbrief