Dansworkshopdag - Contact Improvisatie & Mindful in Motion

5 maart 2023, 12:30 uur - 17:00 uur
v.a. €5,- *
Dansworkshopdag - Contact Improvisatie & Mindful in Motion
#Factorium#Danshuis

Op 22 januari, 12 februari en 5 maart vinden er een aantal dansworkshops plaats, elke keer onder leiding van een speciale gastdocent! Deze middagen staan in het teken van Contact Improvisatie, dansplezier en verdieping van je skills.

Workshop Contact Improvistatie
Contact Improvisatie (CI) is een inclusieve hedendaagse dansvorm die in essentie over beweging vanuit gedeeld contact gaat. Improvisatie nodigt ons uit om helder, open en aanwezig te zijn in het contact met onszelf en de ander. CI is een speelse, poëtische, sociale, creatieve en zelfontwikkelende manier om te dansen.

De workshop is een combinatie zijn van een verfijning en versterken van de beweging, plus de beleving van de beweging en dans. Door middel van oefeningen waarin het typische partnerwerk van CI uiteengezet wordt, kun je spelenderwijs handiger worden. We worden elke keer vergezeld door een andere gastdocent, met ieder een geheel eigen wijze om tot dans te komen. Het werkt verrijkend voor je dans om die veelzijdigheid te kunnen ervaren.

De gastdocenten: 
22 jan - Sebas van Wetten (NL)
12 feb - Raul Saldarriaga (Colombia, NL)
5 mrt - Rubén Garcia Arabit (Spain, NL)
23 apr - Tom Goldhand (Israel, NL)
28 mei - Thalia Laric (South Africa, NL)
2 juli - Meldy IJpelaar (Belgium) & Florise Campise (Argentina, Belgium)

Programma
De middag bestaat uit een workshop en een jam gedeelte.
Workshop: 13.00 uur - 15.00 uur
Jam: 15.00 uur - 17.00 uur

Jam
De jam is open voor iedereen die weleens een les/workshop/intensive/festival gevolgd heeft, en bekend is met de principes van Contact Improvisatie. De docent zal in het moment beslissen of de jam een gezamenlijke begin heeft of dat de individuele danser op eigen manier dat begin maakt.

Workshop: Contact Improvisatie & Jam
Naam docent: Rubén Garcia Arabit (Spain, NL)
Tijd: Workshop 13.00-15:00 & Jam 15.00-17.00
Leeftijd: 18-99 jr
Kosten: Workshop + Jam €35,-. Alleen Jam €5,- . Gratis met kunstenkaart!

tickets

 

Workshop Mindful in Motion
Zonder oordeel aanwezig zijn en bewegen.

Mindful in Motion is een combinatie tussen het bewegende lijf en acceptatie technieken uit de MBSR (Mindfulness Based Stress Reduction). Via oefeningen met én vanuit de ademhaling zet je je lichaam in beweging om jouw meest authentieke manier van bewegen te ervaren, los van oordeel. Hiermee ontwikkel je een acceptatie voor alles aanwezig in gedachten, emoties en het lichaam. Je leert je lichaam kennen en creëert mentale weerbaarheid, veerkracht en ervaart minder stress. 

Mindful in Motion is voor elke leeftijd en/of ervaring in bewegen toegankelijk. In een veilige omgeving en soms onder begeleiding van muziek, ervaar je meer van jou authentieke zelf.

Workshop: Mindful in Motion
Naam docent: Kevin Ruijters
Tijd: Workshop 12.30-14.30 uur (alle niveau's)
Leeftijd: 16-99 jr
Kosten: €22,50. Gratis met kunstenkaart!

TICKETS

 

Terug

Houd me op de hoogte!

Schrijf je in voor de Factorium nieuwsbrief