TOPSTROOM

Ben jij tussen de 6-18 jaar, een cursist bij Factorium en heb jij een uitzonderlijk muzikaal talent? Speel jij het liefst de hele dag op je instrument of kloppen de buren steeds aan waar het geluid van die zingende nachtegaal vandaan komt? Dan kom jij wellicht in aanmerking voor onze Topstroom!

Deze richting is bedoeld voor jonge, zeer getalenteerde cursisten met veel potentie. Het gaat dus niet enkel om je virtuositeit en muzikaliteit, maar ook om de snelheid waarin jij jezelf kunt ontwikkelen.

Audities
Je eigen docent zal jou tijdens de lessen gespot hebben als kandidaat voor de Topstroom en zal jou – in samenspraak met jou en je ouders – uitnodigen voor een auditie in juli. Deze vinden plaats in het Factoriumtheater. De auditiecommissie bestaat – naast natuurlijk je eigen docent – uit diverse, deskundige collega’s die samen een objectieve beslissing zullen nemen. Word je toegelaten, dan start je het aankomende cursusjaar in de Topstroom. Aan het eind van het jaar zal er weer een nieuwe auditie plaatsvinden voor een eventueel volgend Topstroom-jaar

Programma
Je volgt 1 keer in de week les op je eigen instrument (45 minuten) en 1 keer per 2 weken repertoireles met pianobegeleiding (45 minuten). Daarnaast krijg je gedurende het jaar extra solfègelessen. Dit laatste doe je samen met de andere Topstroom-cursisten. Je doet daarnaast op de gebruikelijke momenten verplichte examens via de Examenrichting.

Wij stimuleren Topstromers om zoveel mogelijk in verschillende ensembles te muziek te maken zodat je samen kunt en leert spelen. Daarnaast organiseren we evenementen waarop Topstromers kunnen schitteren en vragen wij je om bij bijzondere gelegenheden te spelen. Er wordt zoveel mogelijk op maat gewerkt zodat jij je talent optimaal kunt ontwikkelen in een fijne en stimulerende omgeving.

Tarief
Klik hier voor meer informatie over het tarief voor deze richting. 

Houd me op de hoogte!

Schrijf je in voor de Factorium nieuwsbrief