Theaterbeest

Theaterbeest is een voorstellingsgroep voor jongeren van 18 – 22 jaar onder leiding van theaterdocenten Hilde van Uden en Rebecca Schoolmeesters. Ervaring met toneelspelen is niet vereist. Je maakt een voorstelling aan de hand van het thema wat jullie samen bedenken. Hilde en Rebecca gaan samen met jullie een theatrale zoektocht aan over hoe je dit onderwerp het beste, meest aangrijpend, ontroerend of spannend kunt brengen. 

Theater is een hele geschikte manier om met elkaar te onderzoeken hoe je over dingen denkt, wat je voelt en op welke manier je daaraan uiting geeft. Je gaat dan ook heel veel spelen, leren over theatermaken, over jezelf, anderen en de wereld rondom je. Het klinkt allemaal serieus (en dat IS het ook) maar natuurlijk wordt er ook gelachen! Het werken aan een voorstelling is sowieso een plezierige bezigheid.

De eerste periode is er met name aandacht voor spelverdieping en vervolgens wordt er hard gerepeteerd voor de voorstelling die gespeeld wordt tijdens De Theateravonden op 1 en 2 juni 2021. 

De docenten
Hilde van Uden is afgestudeerd in 2016. Ze houdt van brutaal theater dat met een vette knipoog de wereld laat zien en waardoor je om jezelf kunt lachen. Hilde daagt spelers op een energieke wijze uit de grenzen van hun comfortzone af te tasten en daar het liefst volledig overheen te gaan. Samen met haar spelers zoekt Hilde naar andere en nieuwe kanten van ieders spelkwaliteiten en- inzichten.
Rebecca Schoolmeesters is een eigenzinnig actrice die van solowerk haar specialisatie heeft gemaakt. Zij is aangesloten bij het Makershuis Tilburg. Eerdere solo’s van Rebecca waren te zien tijdens Het Cafe Theaterfestival en in Theaters Tilburg.

Meer informatie
Neem contact op voor meer informatie!

Theaterbeest

Theaterbeest

Locatie
Factorium Hoofdgebouw, Koningsplein 11a, 5038 WG, Tilburg
Lesdag
Maandag (18:45 - 20:15 uur)
Lesduur
90 min.
Docent(en)
Hilde van Uden Rebecca Schoolmeesters
Aantal lessen
30 lessen
Leeftijd
18 - 22 Jaar
Startdatum
14 september 2020
Einddatum
31 mei 2021
Prijs
285,00
Opmerkingen

Inclusief voorstelling tijdens De Theateravonden op 1 en 2 juni 2021
3 mei 2021 geen lesdag

Houd me op de hoogte!

Schrijf je in voor de Factorium nieuwsbrief