Slagwerktheorie

Muziek is als een taal en de theorie, zoals grammatica, helpt je om deze taal beter te begrijpen en te beheersen.

Daarmee zorg je ervoor dat de muziek (nog) beter en overtuigender gespeeld kan worden en dat je sneller thuis bent in een bepaalde stijl of vorm. Ook geeft het de vrijheid om bijvoorbeeld te improviseren. Als je op

Praktijexamen
Factorium je praktijkexamen doet, is het nodig om ook een theorie-examen te doen. Dat examen wordt voorbereidt in de theoriecursussen. De muziektheorie is gekoppeld aan vier muziekexamenniveaus: A, B, C en D. Telkens wordt dieper op de stof ingegaan en komen er onderwerpen bij. Er wordt in de lessen ook gewerkt aan gehoortraining.

Voor slagwerkers zijn de eisen voor theorie iets anders dan voor de andere muzikanten. Slagwerkers beginnen daarom later met het volgen van de reguliere theoriecursussen. Als een slagwerker praktijk A-examen doet, volgt die persoon een andere theoriecursus, afgesloten met een Slagwerktheorie examen. Als deze persoon B-examen praktijk doet, dan moet die de reguliere A-theorie cursus volgen afgesloten met het examen. En zo 'loopt het steeds een examen achter'. Bij het C-examen doet de persoon B-theorie en bij het D-examen C-theorie.

Een uitzondering is er voor de cursisten die een melodisch slagwerkinstrument spelen, die volgen vanaf het begin de reguliere cursussen.

Gratis deelname met de Kunstenkaart
Met de Kunstenkaart kun je onbeperkt deelnemen aan geselecteerde cursussen en workshops waaronder deze cursus. Daarnaast kun je gedurende het seizoen ook gratis tickets scoren voor geselecteerde voorstellingen en kun je onbeperkt gratis oefenen in muzieklokalen (op basis van beschikbaarheid).

Meer informatie?

Heb je nog vragen? Neem gerust contact met ons op via inschrijven@factorium.nl of 013-535 40 55.

Slagwerktheorie

Slagwerktheorie

Locatie
Hoofdgebouw, Koningsplein 11A, 5038 WG, Tilburg
Lesdag
Vrijdag (16:00 - 17:00 uur)
Lesduur
60 min.
Docent(en)
Cobi Bol
Aantal lessen
5 lessen
Leeftijden
6 - 12 Jaar
Startdatum
14 maart 2025
Einddatum
11 april 2025
Prijs
Gratis Deelname Met Kunstenkaart
65,00 Theorie T/m 18 Jaar 5 Weken

Houd me op de hoogte!

Schrijf je in voor de Factorium nieuwsbrief