HIER STAAN WIJ VOOR OP! 


Bij Factorium kun je spelen, leren en optreden wanneer je van muziek, theater, dans of musical houdt. Je krijgt les en werkt met de beste kunstenaars-docenten, choreografen, musici, theatermakers en regisseurs. Het is een speelplaats, een werkplaats en een podium voor cultuurliefhebbers.

Het cultuurbedrijf is gebouwd op vier pijlers:

  1. Talentontwikkeling: ieder jaar leren zo’n 5.000 mensen muziek, dans en (musical)theater maken.
  2. Onderwijs: we werken ieder jaar met- en voor- meer dan 30.000 kinderen in de scholen.
  3. Expeditie: we maken projecten met- en voor- mensen met een beperking, mensen die (door beginnende ziektes) kwetsbaar worden, met mensen in wijken en buurten waar cultuur een bijdrage kan leveren aan de sociale weerbaarheid en kwaliteit van leven.
  4. Events: we hebben een prachtige theater, dansstudio’s, popstudio’s en met regelmaat worden er events en activiteiten bij en door ons georganiseerd. Dit alles met een bereik van zo'n 50.000 mensen.

Iedere dag kun je zien dat mensen door muziek maken, dansen of (musical) theater bij Factorium energie krijgen, iets van zichzelf en van hun talent waarmaken. Ze groeien en ontwikkelen zelfrespect en trots!  Geïnspireerd en begeleid door de ruim 300 professionele kunstenaars en docenten die het echte werkkapitaal van Factorium vormen, worden de deelnemers aan onze activiteiten zowel mentaal als fysiek sterker en gezonder! Dat geldt voor de allerkleinsten, die nauwelijks 2 maanden oud in de armen van hun jonge ouders kennismaken met muziek. Het geldt ook voor duizenden jonge mensen die – nadat ze binnen school kennis hebben gemaakt met muziek, dans en theater – buiten school graag doorleren bij Factorium. En het geldt voor de jonge Urban Dancers die de wekelijkse Open Jam Sessions bezoeken, voor de dertigers en veertigers, de ouderen in de kracht van hun leven en de vele honderden mensen met een beperking die dansen of theater en muziek maken. Mensen met beginnende Alzheimer, Parkinson of MS worden bij Factorium mentaal en fysiek sterker door dans en muziek.

En het mooiste is misschien wel dat er in al die diversiteit veel plezier en troost schuilt. Samen muziek-, dans- of theater- maken of ernaar kijken verbindt enorm. Culturele verschillen verdwijnen wanneer vaders en moeders, opa’s en oma’s, vrienden en vriendinnen hun geliefden zien stralen op het podium. Daar staan wij - met 300 professionals en een publiek van 93.355 mensen op al die locaties in Tilburg en Goirle - graag voor op! Iedere morgen weer. Come and join us!

Cultuur verbindt – EN DAT IS NODIG OOK!

Houd me op de hoogte!

Schrijf je in voor de Factorium nieuwsbrief