Tilburgerschap | Peerke Donders en Suriname

Stadsmuseum Tilburg ontwikkelde in samenwerking met de stichtingen Comité 30 juni – 1 juli, Gedeeld Verleden, Gezamenlijke Toekomst Tilburg en Petrus Donders Tilburg het werkboek Tilburgerschap. Peerke Donders en Suriname voor leerlingen uit groep 6 van het basisonderwijs. 

De kinderboekenauteurs Elle van Lieshout en Erik van Os nemen de leerlingen mee naar Suriname in de negentiende eeuw. Met op jonge kinderen afgestemde taalgebruik, tekeningen van Jeroen de Leijer en de kleurrijke vormgeving van Suzanne Hertogs en Anne de Laat van Ontwerphaven wordt een loodzwaar thema toegankelijk, begrijpelijk en bespreekbaar gemaakt. Een werkboekje met een ‘gelijke-kansen-kwis’, de opdracht om net als Peerke een brief te schrijven over oneerlijkheid én een klei- en tekenopdracht om een standbeeld te maken van een eigen held, gaan leerlingen van de groepen 6 aan de slag met het thema burgerschap.

Dit educatieve programma is ontwikkeld in opdracht van de gemeente Tilburg en is onderdeel van een bredere studie naar de betekenis van Peerke Donders in de huidige samenleving.

Factorium Onderwijs heeft aansluitend aan dit programma een passende dans- en muziekaanbod ontwikkeld. 

DANSAANBOD   MUZIEKAANBOD

WEBSITE STADSMUSEUM TILBURG

 

Tilburgerschap | Peerke Donders en Suriname

Tilburgerschap | Peerke Donders en Suriname

Opmerkingen

Scholen die interesse hebben in het programma Tilburgerschap. Peerke Donders en Suriname, kunnen contact op nemen met Sandra van Dam, medewerker educatie Stadsmuseum Tilburg.

Stories

Houd me op de hoogte!

Schrijf je in voor de Factorium nieuwsbrief