PROFESSIONALISERING: ZZPEERS

Dankzij honorering van het Fonds voor Cultuur Participatie start vanaf september 2021 in Tilburg het tweejarige project ZZPeers ter versterking van de positie van ZZP'ers op het gebied van cultuureducatie in alle kunstdisciplines.

PEERNETWERK VOOR ZZP’ERS EN KUNSTVAKDOCENTEN IN HET ONDERWIJS

bijeenkomst1_collage-met-logo-1.jpgfotocollage-8-juni.png

Ontmoeting, verbinding en persoonlijke ontwikkeling staat in dit netwerk centraal. Door middel van gratis bijeenkomsten biedt ZZPeers iedereen die als zzp'er in het onderwijs werkt - of wil werken - een inspirerende omgeving waarin je andere collega´s ontmoet en tools krijgt aangereikt die jou verder helpen in het werkveld.

De bijeenkomsten worden ontwikkeld op basis van de input verkregen uit het Peernetwerk.
De eerste geslaagde bijeenkomst vond plaats in april 2022. Wendy Fok van Dramataal bracht de deelnemers bij in de kracht van de kwetsbaarheid.

Tijdens de tweede bijeenkomst nam Judith Vinkenvleugel de deelnemers mee in de wereld van LEGO SERIOUS PLAY, een innovatieve aanpak waarin verbeeldingskracht en focus gebruikt worden om tot nieuwe inzichten te komen. Tijdens de inspirerende middag werden ook (persoonlijke) verhalen gedeeld en was er volop ruimte om van elkaar te leren.

Meer over ZZPeers
Het project bestaat naast het peernetwerk ook uit het digitaliseren van het cultuur educatief aanbod, de Kunst-Taalroutines en het ontwikkelen van een doorgaande leerlijn Creativiteit voor VMBO-Urban.

Wil je ook aansluiten bij ZZPeers? 
Werk je als (zelfstandig) kunstvakdocent en wil je meer contact met collega’s? Of werk je in het onderwijs aan kunsteducatie en wil meer in contact komen met professionele vakdocenten? Meld je aan via
zzpeers@factorium.nl

ZZPeers is een project van Factorium Cultuurmakers in samenwerking met Marjolein Mostert, Daphne Snellaars, Marijke Kools en CIST.
ZZPeers wordt mogelijk gemaakt door een subsidie van het Fonds voor Cultuurparticipatie.

PROFESSIONALISERING: ZZPEERS

Houd me op de hoogte!

Schrijf je in voor de Factorium nieuwsbrief