De Opening - aftrap culturele seizoen Tilburg!

De Opening – een nieuw cultureel evenement in Tilburg dat voor het eerst gehouden wordt in het weekend van 16 / 17 september. Tilburg heeft dan voor het eerst een echte gezamenlijke aftrap van het culturele seizoen!

Vijfentwintig podia, musea en andere culturele plekken in de stad, tot in de Reeshof aan toe, openen tegelijk hun deuren. Het weekend staat bol van gratis toegankelijke activiteiten; voorstellingen, lezingen, concerten, tentoonstellingen, films, talkshows, workshops, en nog veel meer.

 

In Tilburg, stad van kunst en cultuur, werken voor het eerst zoveel mensen en instellingen samen om Tilburgers zonder drempels kennis te laten maken met wat er komend seizoen te zien en te beleven valt. Daar zijn we trots op!

 

Op zaterdag 16 september opent de Opening aan het begin van de middag, met o.a. de onthulling van het werk van Anish Kapoor bij De Pont, ter gelegenheid van het vijfentwintigjarig bestaan van dit museum. Textielmuseum en Natuurmuseum Brabant tonen hun exposities, Theaters De NWE Vorst en Theaters Tilburg brengen deze dag elk een doorlopend programma en Hall of Fame gaat tot laat door. Op zondag 17 september is er poptalent te zien in 013, houdt Factorium open huis en zijn musea en galerieën opnieuw open.

 

De Opening vindt zijn oorsprong in De Cultuurnacht Tilburg. Alle instellingen die samenwerken binnen de Tilburgse Cultuuralliantie besloten vorig jaar om in te zetten op een ander evenement om de cultuur stadsbreed te presenteren. Juist een weekend lang, ook overdag, gratis toegankelijk én aan het begin van het nieuwe culturele seizoen.

 

De Opening komt tot stand dankzij de Gemeente Tilburg en het Cultuurfonds, die beiden de toegezegde steun voor een volgende editie van de Cultuurnacht beschikbaar stelden voor De Opening en dankzij medewerking van Marketing Tilburg. Ook het seizoen 2018-2019 begint met De Opening en wel in het weekend van 8 en 9 september.

 

Wij verheugen ons alvast op 16/17 september!

 

(Tekst: Maurice Dujardin, De NWE Vorst / Stichting L’Avventura, Paul Cornelissen, Theaters Tilburg, Bregje Delrue, organisator)

 

 


 

meer informatie print