Training voor acteurs

Ben je opgeleid als acteur, theaterdocent of muziektheaterperformer en op zoek naar een theatertraining om je te blijven ontwikkelen?
Factorium biedt in samenwerking met Annerieke Groen een korte reeks van vijf lessen gericht op het trainen van je fysieke- en emotionele bewustzijn.

Het eerste deel wordt besteed aan fysieke improvisaties volgens de grondbeginselen van Grotowski. Hierin speelt de interactie tussen je eigen emoties, je tegenspeler, je fysieke/vocale impuls en theatrale spanning en –overdracht een belangrijke rol.

In het tweede deel werk je aan een dialoog of monoloog door middel van de Britse methode van Actioning. Actioning is een heldere en concrete speltechniek waarmee je een tekst behalve waarachtigheid veel kleur en variatie geeft.

In het cursusjaar 2019 – 2020 worden drie blokken van elk vijf lessen aangeboden.
Deelnemen kan per blok. Het is natuurlijk ook mogelijk om aan meerdere blokken deel te nemen en dusdanig meer verdieping aan te brengen.

Over de docent
Annerieke Groen is een zeer ervaren theaterdocent. Door de jaren heeft ze op verschillende instituten zich meerdere speltechnieken eigen gemaakt. Deze heeft ze gecombineerd tot een concrete en efficiënte methode, waarin ze elke speler boven zichzelf uit laat stijgen.

Annerieke werkte jarenlang bij Fontys Theater op de afdeling Musical en Muziektheater. Ze geeft al 15 jaar les op de MusicAllFactory en heeft haar eigen theatergezelschap De Operafabriek.
Deze training is een kans om je verder te ontwikkelen als acteur! 

Training voor acteurs

Training voor acteurs

Locatie
Factorium hoofdgebouw, Koningsplein 11A, 5038 WG, Tilburg
Lesdag
Dinsdag (09:30 - 12:30 uur)
Lesduur
180 min.
Docent(en)
Annerieke Groen
Aantal lessen
5 lessen
Leeftijd
21 - 99 Jaar
Startdatum
3 maart 2020
Einddatum
31 maart 2020
Prijs
143,00
Opmerkingen

Blok 2:
3-3 / 10-3 / 17-3 / 24-3 / 31-3

Training voor acteurs

Locatie
Factorium hoofdgebouw, Koningsplein 11A, 5038 WG, Tilburg
Lesdag
Dinsdag (09:30 - 12:30 uur)
Lesduur
180 min.
Docent(en)
Annerieke Groen
Aantal lessen
5 lessen
Leeftijd
21 - 99 Jaar
Startdatum
7 april 2020
Einddatum
19 mei 2020
Prijs
143,00
Opmerkingen

Blok 3:
7-4 / 14-4 / 21-4 / 12-5 / 19-5

Reacties deelnemers
Saniye
Hallo,
Wat jammer dat de reeksen mij nu niet uitkomen. Ik heb zeker interesse voor een volgende leergang. Kan ik op de hoogte gehouden worden? Bedankt!
Gr Saniye
Linda Vink
Vijf Weken lang, elke dinsdag acteertraining, wat was dat een feestje! Het is best lastig om een geschikte training te vinden als professional, maar dit was een heel goede keuze.
Annerieke is een fijne docent, die vooral laat doen, niet te veel gepraat, maar veel trainen in een geheel veilige setting. Ik heb ervaren dat het voor mij als zanger zo fijn is om ook vooral eens bezig te zijn met alleen het acteergedeelte en te werken met tekst.

Annelijn Suijkerbuijk
Ik heb net de speltraining van Annerieke afgerond. Ik heb jaren geleden de opleiding tot theaterdocent gedaan en ik vond het te gek om zelf weer te spelen en les te krijgen en weer bezig te zijn met een monoloog. Annerieke zorgt voor een vrije en open sfeer waarin veel uitgeprobeerd kan worden.
Dus volg die lessen! Het is heerlijk om weer zelf bezig te zijn.
Eva ten Hoor
Fijn om weer te spelen en op de vloer te staan. Lekker met andere professionals weer het speelplezier ervaren. Fijne cursus!

Houd me op de hoogte!

Schrijf je in voor de Factorium nieuwsbrief