MusicAllFactory Junior

De opleiding MusicAllFactory Junior (MAF-Jr) is een professionele deeltijdopleiding en onderdeel van onze fameuze MusicallFactory. MAF-Jr richt zich specifiek op jonge talenten van 12-14 jaar mét podiumervaring in het professionele circuit.

De opleiding onderscheidt zich door het specifieke lesprogramma afgestemd op de jonge stem, lichaam en ontwikkeling. Je werkt in een kleine groep met leeftijdsgenootjes met een vergelijkbare ervaring en ambitie. Je krijgt zorgvuldig afgestemde lessen die ervoor gaan zorgen dat je je kwaliteiten op een veilige manier maximaal ontwikkelt binnen de grenzen van het toelaatbare. Alle aandacht is er op gericht je stem op een gezonde manier te trainen en je klaar te maken voor audities voor een vooropleiding/vakopleiding.

LESPROGRAMMA

De opleiding heeft een lesprogramma dat is opgesteld in nauwe samenspraak met de Fontys Academie voor Musical – en muziektheater onder supervisie van Edward Hoepelman. En er worden technieken toegepast die gebaseerd zijn op de verschillende technieken en methodieken die ook op de HBO-vakopleidingen gebruikt worden.

Opbouw
De duur van dit speciale traject is 2 jaar met 20 lesweken per jaar op de zaterdagochtenden. Je krijgt de eerste 13 weken elke lesdag lessen zang, dans en acteren. Deze sluit je af met een open les en evaluatie waarbij je persoonlijke feedback krijgt. Voor elke discipline werk je met een vakdocent die een specialist is op zijn vakgebied en gepokt en gemazeld is op het gebied van musicaltheater en kennis en ervaring hebben in het werken met jonge talenten.

De laatste 6 weken krijg je masterclasses gericht op een specifiek onderwerp uit de musical van een vakexpert. Extra leuk is de afsluitende dag. Je werkt dan de hele dag aan een presentatie en toont deze. We sluiten de dag en het cursusjaar feestelijk af! 

DISCIPLINES

Zang
Zang is het belangrijkste vak van de opleiding. We besteden dan ook de beste aandacht aan je stemontwikkeling. Onder de begeleiding van onze zeer bekwame zangdocenten kun je verwachten dat je stem zich gezond en mooi ontwikkelt naar jouw eigen mogelijkheden. Dat zeggen we niet voor niets. Maar al te vaak worden stemmen verpest of beschadigd door verkeerd of slordig stem- en zangonderwijs. Wij streven een hoge stemhygiëne na. Je stem is immers het instrument waarop je moet kunnen en durven vertrouwen. Het is jouw persoonlijke ticket tot het werkveld en het moet lang mee kunnen gaan. We zetten ons niet vast op 1 methodiek maar gebruiken juist verschillende methodes. Niet elke stem is hetzelfde en niet elke ontwikkeling verloopt hetzelfde. Je bouwt stemconditie op, werkt aan stem-en adembeheersing en leert verschillende stemtechnieken toe te passen.

Dans
Het vak dans vormt je lichaamsbewustzijn en leert je vrijheid van bewegen. Dans spreekt je gevoel voor muzikaliteit aan en brengt deze op een hoger plan. Je gaat gedurende de leerjaren aan de slag met je lijf om deze in een juiste conditie te brengen. Je leert de basistechnieken van verschillende dansstijlen van klassiek ballet, moderne dans, jazz en urban. Er wordt gewerkt aan je lichaamshouding, overdracht, swing en spontaniteit van bewegen.

Spel
Gedurende dit traject leer je de kernbegrippen van spelen kennen en toepassen zodat je ze bewust kunt inzetten als acteur. Je krijgt elementair spel, werkt met spelimprovisatie, fysiek bewustzijn en ruimtegebruik. Je leert omgaan met tekst en hoe je de zinnen tot leven kan wekken in een geloofwaardig personage.

DOCENTEN

De docenten van MAF-Jr zijn ook werkzaam bij de vakopleidingen van Fontys en hebben allen ruime ervaring in het proffesionele werkveld van de musical. De docenten zijn absoluut up-to-date.

STUDIEBELASTING 

De opleiding kent een strak en compact programma met een degelijke opbouw. Als student wordt er 100% aanwezigheid en inzet van je verwacht. Naast het lesprogramma zul je thuis enkele uren moeten besteden aan het repeteren van muziek- stem- en tekst. 

TOELATINGSEISEN

  • je hebt aantoonbare podiumervaring in het professionele werkveld
  • je zit minimaal in het eerste leerjaar van het VO
  • je hebt ervaring in zang en/of spel en/of dans
  • je hebt onze audities afgerond met een positief advies

Talenten zonder ervaring in het professionele werkveld zijn vanaf 14 jaar welkom bij de MAF-Jongeren. MAF-Jr is speciaal bedoeld voor de jonge talenten met een professionele werkervaring. In het lesprogramma wordt ingestoken op de reeds ontwikkelde de werkhouding.

AUDITIES 2019 - 2020

1e ronde: 16 juni 2019. ls je deze ronde goed doorloopt, word je uitgenodigd voor de 2e ronde op zaterdag 21 september 2019. Klik hier voor meer details over de inhoud van de audities en hoe je je moet voorbereiden. 

Inschrijven voor de auditie werkt als volgt:

Let op: we kunnen alleen de uitnodiging voor de auditie sturen als we alle bovenstaande zaken ontvangen hebben. 

Bij plaatsing verbind je je aan een volledig cursusjaar. Restitutie van het hele of een gedeelte van het lesgeld is helaas niet mogelijk. Klik hier voor de inschrijfvoorwaarden

MusicAllFactory Junior

MusicAllFactory Junior

Locatie
Factorium hoofdgebouw, Koningsplein 11A, 5038 WG, Tilburg
Lesdag
Zaterdag (09:15 - 12:15 uur)
Lesduur
180 min.
Docent(en)
Geertje Hochstenbach Marnix Wetzer Sofie Dirkx Veronique van Iersel
Leeftijd
12 - 14 Jaar
Startdatum
12 oktober 2019
Einddatum
25 januari 2020
Prijs
696,00
Reacties deelnemers
Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Houd me op de hoogte!

Schrijf je in voor de Factorium nieuwsbrief