Klassiek Muziektheater

Heb je zangervaring maar nog niet zoveel ervaring met klassieke zang? Of hou je van klassiek zingen en wil je dit combineren met spel en dans? Je bent benieuwd of de opleiding Klassiek Muziektheater iets voor jou zou kunnen zijn? Je vraagt je af of je stem geschikt is voor het klassieke repertoire? Je wilt je voorbereiden op de audities bij een vakopleiding en kunt extra gerichte lessen gebruiken? Je bent nog te jong voor een professionele opleiding? Je stem is nog niet rijp genoeg voor een vakopleiding Klassiek Muziektheater? Dit zijn allemaal mogelijke redenen om je aan te melden voor deze cursus.

Het scholingstraject Klassiek Muziektheater is onderdeel van onze fameuze MusicAllFactory. De richting Klassiek Muziektheater richt zich op het klassieke genre en is in het leven geroepen voor wie nog te jong is voor toelating tot een professionele opleiding, wiens stem nog niet rijp genoeg is, of wie wil uitzoeken of het klassieke repertoire past bij zijn of haar stem. De cursus onderscheidt zich door het repertoire. Je werkt uitsluitend met aria’s en liederen

Deze cursus sluit goed aan bij de beroepspraktijk waar een beroep gedaan wordt op je zang- acteer-, bewegings- en danskwaliteiten. Je hebt één dagdeel les per week en wel op vrijdagavonden. 

LESPROGRAMMA

Gedurende 10 weken krijg je zang- dans - en spellessen die aansluiten bij de vakopleiding Klassiek Muziektheater. Elke lesavond bestaat uit 4 lessen in de disciplines zang (ensemblezang en zangtechniek) spel en dans. Het lesprogramma is compact en intensief. Je krijgt elke week genoeg materiaal aangereikt om zelf mee aan de slag te gaan. Zelfstudie is een essentieel onderdeel van deze cursus en vraagt van jou als student inspanning, zelfdiscipline en ware passie voor het vak.

Tijdens de cursus leer je je stem op een gezonde manier te ontwikkelen en je stemmogelijkheden te verdiepen. Je leert je eigen persoonlijke stemkleur kennen en hier maximaal over te beschikken. Tezamen met je spel- en bewegingstalenten werk je aan de basis voor een professionele zanger en acteur met persoonlijke kenmerken.  Een of enkele jaren bij ons vormen een uitstekende voorbereiding voor een voltijdse opleiding Klassiek Muziektheater.

DOCENTEN

Deze cursus onderscheidt zich van andere door het zeer gedegen zangonderwijs onder supervisie van Harry Ruijl, tevens verantwoordelijk voor de invulling van het zangcurriculum bij Fontys Klassiek Muziektheater. Je krijgt een brede scholing van gespecialiseerde vakdocenten gebaseerd op verschillende technieken en methodieken die ook op de HBO-vakopleidingen gebruikt worden. Onze docenten zijn absoluut up-to-date en bijna allemaal verbonden aan Fontys.

AUDITIES 2019 - 2020 

De auditie voor deze cursus is 15 maart 2019. Klik hier voor meer details over de inhoud van de auditie en hoe je je moet voorbereiden. 

Inschrijven voor de auditie werkt als volgt:

Let op: we kunnen alleen de uitnodiging voor de auditie sturen als we alle bovenstaande zaken ontvangen hebben. 

Bij plaatsing verbind je je aan een volledig cursusjaar. Restitutie van het hele of een gedeelte van het lesgeld is helaas niet mogelijk. Klik hier voor de inschrijfvoorwaarden. 

Klassiek Muziektheater

Klassiek Muziektheater

Locatie
Factorium hoofdgebouw, Koningsplein 11A, 5038 WG, Tilburg
Lesdag
Vrijdag (17:45 - 21:30 uur)
Lesduur
225 min.
Docent(en)
Annerieke Groen Kathelijn van Dongen Simone Houben
Aantal lessen
10 lessen
Leeftijd
16 - 27 Jaar
Startdatum
22 maart 2019
Einddatum
7 juni 2019
Prijs
719,00
Reacties deelnemers
Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Houd me op de hoogte!

Schrijf je in voor de Factorium nieuwsbrief