MAF-jongeren

Voorstelling MAF Jongeren

 

Wil je van Musical je vak maken? Wil je doorstromen naar de Fontys afdeling Muziektheater/ Musicaltheater? Dan is de MusicAllFactory beslist iets voor jou! De MusicAllFactory- Jongeren (ook wel MAF-J genoemd) is een pittige opleiding waar je onder leiding van ervaren docenten je de vaardigheden traint die vereist zijn voor het uitoefenen van het vak musical: zang, spel en dans.

 

De opleiding legt een stevige basis om door te stromen naar vervolgopleidingen binnen dit vakgebied (muziektheater / musicaltheater / musicaldans en kleinkunst). Dit gebeurt ook daadwerkelijk. Elk jaar kunnen we studenten feliciteren met hun toelating tot een prachtige vakopleiding. En daar zijn we trots op! De docenten van de MAF-J zijn stuk voor stuk topdocenten met veel ervaring en een groot netwerk. Naast hun werk bij de MAF-J werken zij als vakdocenten aan professionele beroepsopleidingen of bij professionele gezelschappen.

  

Jaarlijkse lesprogramma

Het jaarlijks lesprogramma bestaat uit een centraal lesblok dat door alle cursisten wordt gevolgd. Naast dit centrale lesblok kun je ook een specialisatie zang, dans of spel volgen. Om daarvoor in aanmerking te komen doe je aan het begin van de cursus auditie. Je kunt bij de MusicAllFactory jongeren alle drie de specialistaies doen! Elk jaar presenteer je jezelf twee keer; in een openbare les in december en in de grote musicalvoorstelling aan het einde van het cursusjaar in de Factoriumzaal. Waar nodig krijg je individuele begeleiding van een docent om jouw specifieke leerdoelen aan te pakken.

 

Blok 1

Je volgt een algemeen blok waarin je ingaat op de diverse disciplines. Er wordt ruimschoots aandacht besteed aan koor- en ensemblezang, close harmony, jazz-, theater- en klassieke dans en spel & improvisatie. Als je bent aangenomen voor een specialisatie ga je ook meteen dieper in op deze leerstof. Het blok wordt afgesloten met een korte (openbare) voorstelling in een theater. Op die manier kun je het geleerde gelijk in de praktijk brengen. Na dit blok volgt een individuele evaluatie met de docenten.

 

Blok 2

Blok twee is een auditietraining. Een succesvolle auditie afleggen is nog een vak op zich. In dit blok komen alle aspecten van auditeren aan bod. Daarna volgt een ‘oefen-auditie’ met een auditie-commissie van buitenaf. De leden van deze commissie zijn werkzaam op de vakopleidingen en/of bij theaterproducenten. Zij geven hun visie op jouw auditie en je krijgt direct persoonlijke feedback en advies.

 

Blok 3

In dit blok ga je intensief repeteren aan een grote productie. Iedereen doet mee en heeft een rol. Het samen werken aan de voorstelling, het leren werken in een groep en je eigen talent maximaal inzetten en natuurlijk het uitvoeren voor een publiek zijn de kernleerpunten van dit proces. Deze productie wordt aan het einde van het studiejaar opgevoerd. Een feestelijk en groots moment waarop je kunt tonen wat je aan talent in huis hebt.

 

Specialisaties

Naast het centrale lesblok kun je specialisaties volgen. Het is mogelijk om alledrie de specialisaties te volgen. Per specialisatie dien je, op uitnodiging van de docenten, apart auditie te doen. 

 

Zang

Gevorderde jonge zangers en acteurs krijgen wekelijks een uur extra les in zang- en ademtechniek. Er wordt gelet op een gezonde ontwikkeling van de stem en er wordt aandacht besteed aan het opbouwen van een eigen zangrepertoire. Naast solozang is er extra aandacht voor het zingen in duetten en kleine ensembles. Lestijd: 15.30- 16.30 uur.

 

Docent: Sofie Dirkx.

Sofie werkt naast de MAF-J als zangpedagoog aan het Conservatorium Fontys te Tilburg. Zij werkt nauw samen met Ingrid Zeegers, collega bij de MAF-Volwassenen en collega bij Fontys afdeling Muziektheater. Sofie is heer en meester over verschillende zangtechnieken en weet precies welke methodiek in te zetten voor een krachtige en gezonde ontwikkeling van jouw stem-, zang- en ademtechniek.

 

Dans

Dit is een training voor jonge dansers die zich vooral in musicaldans willen specialiseren. Wekelijks volg je een extra uur danstraining in klassieke dans, jazz- en theater- en showdans. Het niveau en tempo liggen beduidend hoger dan in het centrale lesblok. Lestijd: 09.00- 10.00 uur*

 

Docent: Veronique van Iersel 

Veronique werkt naast de MAF-J o.a. bij Fontys afdeling Musicaltheater. Veronique is een veelgevraagd choreograaf in de musical- , en showbussiness. Haar kijk op dans in theater is fris, jong, nieuw en flitsend. Er wordt in haar lessen hard gewerkt, niet enkel aan combinaties maar ook aan lichaamsbewustzijn en ruimtegbruik.

 

Spel

In deze training krijgen jonge, getalenteerde acteurs wekelijks een extra uur in spel. Verschillende methodieken maken van jou een wendbaar acteur die de aanwijzingen van een regisseur weet vorm te geven. Je krijgt lessen in spelimprovisatie, tekst - en  rolanalyse, rol- en liedinterpretatie, gebruik van stem, lichaam en ruimte.  Lestijd: 10.00- 11.00 uur*  

 

Docent: Geertje Hochstenbach

Geertje is een duizendpoot met een diploma als theatermaker en uitvoerend danser op zak en met vele vele producties op haar naam. Geertje heeft een mooi oog voor detail, weet je tot groot spel te brengen en zal je leren om binnen het genre musical de gevoelige kant te vinden binnen je rol.

Zij is verantwoordelijk voor de regie van de eindvoorstelling waar jij een rol in speelt. De voorstelling wordt gespeeld met een (life)orkest

 

*LET OP: Na een half jaar wisselen de tijden van de specialisatie dans en spel om.

 

Muzikaal leider: Marnix Wetzer

Marnix begeleidt bij de MAF-J de zanglessen op piano. Hij verzorgt de solfègelessen en ensemblezang. Hij maakt de arrangementen voor de muziek en hij is tevens muzikaal leider bij de voorstelling. Marnix werkte ook bij M-lab en is betrokken als muzikaal leider bij musicalproducties in den lande zoals bijvoorbeeld De Efteling.

 

De voorstelling

Elk studiejaar sluiten we af met een spetterende musicalvoorstelling met alles  erop en eraan. Alle MAF-J studenten doen mee in een grotere of kleinere rol. De voorstelling wordt gespeeld met livemuziek en alle disciplines komen ruim aan bod. De voorstelling geeft je alle gelegenheid om te tonen wat je geleerd hebt. Het is hard werken in de periode voorafgaand aan de voorstelling maar het is natuurlijk ook een feest! Collega's uit het vakgebied en uit ons netwerk komen speciaal kijken naar opkomend talent.

doelgroep 14-18 jaar
cursusduur 30 les- en repetitiedagen en vier werkweekenden
start oktober 2018
tarief Centraal lesblok: € 934, - per jaar.
Specialisatie: € 255, - per jaar, per specialisatie.
lestijd zaterdag, maximaal van 9.30 - 16.30 uur
De begin- en eindtijd is afhankelijk van het gekozen pakket.
lesplaats Tilburg Hoofdgebouw

inschrijven voor deze cursus

 

meer informatie print