Wat is Musical4U?

Voorstelling

 

Wil jij schitteren in een musical met prachtige kostuums, decor, licht en een zaal vol mensen? Dan zit je bij Factorium Podiumkunsten goed! Als musicalcursist van Musical4U kun je jarenlang plezier beleven aan zang, dans en spel en aan optredens voor publiek. En, het helpt je om eventueel door te stromen naar onze serieuze vakopleiding MusicAllFactory!  

 

Wanneer kun je meedoen?

Iedereen die het leuk vind om te leren om in een musical te spelen mag meedoen. Jong en oud. De musicalgroepen worden ingedeeld naar leefijd. Er zijn kindergroepen waar je kunt instromen vanaf basisschoolgroepen 6 (vanaf 9 jaar oud), 7 of 8. Zit je al op het voortgezet onderwijs? Dan kun je tot je 20e starten in een van onze tienergroepen. Heb je de volwassen leeftijd al bereikt, dan kun je terecht bij de volwassenengroep van de Musical4U in Goirle.   

  

Lesprogramma 

Je krijgt 32 weken lessen in zang, dans en spel. Daarbij komen elementen en technieken aan bod die in elk van deze disciplines anders worden toegepast. Het cursusjaar begint met algemene lessen voor zang, spel en dans. Daarna volgt de repetitieperiode waarin je alles wat je geleerd hebt toe gaat passen. Alles komt dan aan het einde van het jaar samen: dan speel je in een spetterende voorstelling, in een schitterende theaterzaal, voor een volle zaal met publiek!  

 

Zang

Centraal in de zanglessen staan een goed en gezond stemgebruik, de algemene muzikale ontwikkeling, het leren solozingen en groepsstemvorming (ensemblezang).

 

Dans

Bij de dans ontwikkel je dansvaardigheid, train je je motoriek, coördinatie en presentatie en leg je een basis voor het bewuster gebruik maken van de mogelijkheden van je lichaam.

 

Spel

Binnen de spelopdrachten tijdens de dramalessen word je gestimuleerd je fantasie te gebruiken. Je leert hoe je een rol kunt spelen en je krijgt (basis)technieken die je kunt gebruiken om beter te gaan spelen.

 

De voorstelling

Na de algemene lessen ga je met de groep werken aan de voorstelling die aan het einde van het seizoen wordt gespeeld in de Factoriumzaal of in Goirle in het Jan van Besouwhuis. Iedereen levert zijn bijdrage aan deze voorstelling. 

Lesduur: 32 lessen per jaar.

 

meer informatie print