Rock Academie Auditie Coaching

Wil jij naar de Rockacademie? Via Factorium kun je meedoen aan het traject Rock Academie Auditie Coaching (RAAC). Dit traject bereidt je voor op een ijzersterke auditie. En, als je het met goed gevolg doorloopt, word je direct toegelaten tot de auditieronde van de toelatingsprocedure van de Rockacademie.

 

Factorium Podiumkunsten heeft een samenwerkingsverband met de Fontys Rockacademie en biedt met RAAC een toegespitst traject aan van 15 weken. De docenten van RAAC zijn (oud)studenten van de Rockacademie. Zij kunnen je dus coachen vanuit eigen ervaring, weten precies wat belangrijk is tijdens je auditie en helpen je om je te onderscheiden van andere kandidaten. Daarnaast hebben wij als opleidingsinstituut sowieso nauwe contacten met de Rockacademie. We zijn gevestigd in dezelfde stad en werken vaker samen.

 

Tijdens het RAAC-traject krijgen de cursisten onder andere instrumentale- en/of zanglessen, bandcoaching en lessen solfège. Daarnaast bereiden zij zich voor op de verschillende elementen van de audities bij de Rockacademie, onder andere het motivatiegesprek, de gehoortest en presentatie. Bij dit alles draait het om het ontdekken van ieders eigen, unieke talenten. De cursisten worden daarop gecoacht zodat zij zich daarmee kunnen onderscheiden en ook hun auditiemateriaal en performance naar een hoger niveau kunnen tillen. Daarnaast zullen alle deelnemers diverse keren 'voorspelen' en optreden waarbij je uitgebreide feedback krijgt van het docententeam en je medecursisten. Hierin is Factorium Podiumkunsten uniek, want dat tref je niet snel aan bij andere voortrajecten.

 

Aan het eind van het traject word je beoordeeld. Bij een positieve beoordeling word je direct toegelaten tot de auditieronde van de toelatingsprocedure van de Rockacademie. Het RAAC-traject is succesvol. Elk jaar melden zich ruim 450 kandidaten aan voor de Rockacademie. Hiervan worden er ongeveer 150 uitgenodigd voor een auditie, daarvan worden er zo'n 65 daadwerkelijk aangenomen. Gemiddeld genomen wordt 75% van de RAAC cursisten toegelaten tot de Rockacademie.