16-02 Jubileumgalashow Factorium 150 jaar (besloten)

 

 

Jubileumshow 150 jaar Circle of Talent 

In het Factoriumtheater zie je een wervelende show over de bijzondere en rijke muziekgeschiedenis van de stad. Je komt ogen en oren tekort omdat er zoveel prachtige verhalen te vertellen zijn die vormgegeven worden door de kunstenaars/docenten en jonge talenten die Tilburg en Goirle rijk zijn! Je ziet ruim 100 performers van alle leeftijden en van alle disciplines. Toptalenten die al op menig ander podium hebben gestaan!

 

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 

Beste Cultuurliefhebber,

Ik durf u zo aan te spreken omdat ik vermoed dat u – net als wij – opstaat voor kunst & cultuur in onze samenleving. En dat doet de Gemeente Tilburg zeker ook: al in 1869 heeft het de gemeenteraad van Tilburg behaagd om 1.000 gulden beschikbaar te stellen voor “de opleiding van jongelieden van het mannelijk geslacht tot de toonkunst” en “de ontwikkeling van muziekalen zin onder de bevolking dezer gemeente.”

150 Jaar later staat er een florerend cultuurbedrijf dat FACTORIUM PODIUMKUNSTEN heet en dat jaarlijks 6.000 cursisten, 3.000 deelnemers aan projecten, 25.000 kinderen in het basisonderwijs in Tilburg en Gemeente Goirle bereikt en 22.000 bezoekers in haar theater ontvangt. Voor Muziek, Dans en Theater. Veel Tilburgers spreken liefkozend van Het Factorium, en dat houden we graag zo.


Honderdvijftig jaar onderwijs in muziek en dans (en later: theater): ook dat maakt Tilburg tot een bijzondere cultuurstad en dat willen we vieren. Met u. Omdat we samen opstaan voor cultuur. Voor alle inwoners van Tilburg en Goirle.

De Galavoorstelling is gebaseerd op de rijke muziekgeschiedenis van deze stad. Een wervelende show waarin u ogen en oren te kort komt omdat er zo veel prachtige verhalen te vertellen zijn die vormgegeven worden door de kunstenaars/docenten en jonge talenten die Tilburg en Goirle rijk zijn.

Ik zie u heel graag tijdens ons jubileumweekend op zaterdagavond 16 februari bij onze jubileumgalashow (besloten event) of op zondag 17 februari tijdens het jubileumfestival (waar de show nog drie keer zal worden opgevoerd). Meer info over het festival, klik hier.

Met vriendelijke groet,

Loek Sijbers
Directeur Bestuurder

 

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++


Datum: Zaterdag 16 februari
Locatie: Factorium Podiumkunsten, Koningsplein 11A Tilburg
Aanvang: 20.15 uur
Entree: (besloten)