03-11 Taolbèttel - € 10,00

Op 3 november vieren we ons eerste lustrum! Dan zal voor de vijfde keer de Tilburgse Taolbèttel gehouden worden. Een bijzondere editie dus en die heeft ook nog eens een zilveren randje. Tijdens deze Taolb1ettel zal het 25ste Grôot Dikteej van de Tilburgse Taol plaatsvinden. De ‘gezèllegsten aovend van Tilburg’, georganiseerd door de Stichting Tilburgse Taol in de grote zaal van Factorium, daar moet je toch bij zijn!
 
Net als voorgaande jaren zullen teams van vijf personen met elkaar de strijd aangaan voor de titel ‘Et Biste Bèttel Tiem’. Verschillende rondes met spel en sensatie worden afgewisseld met entertainment. De teams beantwoorden vragen over Tilburg en de Tilburgse taol om daarmee zoveel mogelijk punten te vergaren. Met een speciale ‘sjèllensj’ kunnen de teams extra punten verdienen. Van ieder team mag 1 deelnemer meeschrijven aan het dikteej waarmee wellicht de doorslaggevende punten voor het team gewonnen kunnen worden.
 
[[ De spelattributen bij de Taolbèttel zijn mede mogelijk gemaakt door Dozenhandel Brabant BV.]] 

 
 
25ste Dikteej
Het 25ste Dikteej wordt voorafgaand aan de Taolbèttel afgenomen. Naast de afgevaardigden van de Bètteltiems kunnen ook individuele dikteejschrijvers zich inschrijven. In alle 25 jaren is het nog niemand gelukt om het dikteej foutloos te schrijven. Wie weet, lukt het de 25ste keer wel! Tijdens de Taolbèttel zal de winnaar bekend worden gemaakt en zal het dikteej worden voorgedragen door de schrijver, wiens naam we nu nog even geheim houden. We kunnen al wel verklappen dat dit zilveren dikteej is geschreven door wel ‘en verrèkkes bekènde meens’.
 
Schrijf je nu in!
De inschrijving voor teams en individuele dikteejschrijvers is geopend en loopt tot uiterlijk 15 oktober (maximaal 10 teams). De kosten voor deelname zijn slechts €40,- per team van vijf personen. Dikteejschrijvers kunnen zich aanmelden via secretaris@tilburgsetaol.nl  (deelname is €10 inclusief entree voor de Toalbèttel). Agge den irste zèèt, hèdde de biste plòtse. Dus gift oe tiem vendaog nòg op!
 
Komde kèèke?
Als toeschouwer de Tilburgse Taolbèttel beleven? Ook dat kan. Kaarten kunnen in de voorverkoop gekocht worden via het
tikketketoor. Bestel en betaal uw kaarten vóór 1 november. De kosten zijn  slechts € 10,- per kaart. Wanneer er nog kaarten beschikbaar zijn, kunnen deze op de avond zelf aan de zaal worden gekocht.  Maar er is slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar in de zaal.
 
Locatie: Factorium, Koningsplein 11A
19.00 uur Start Grôot Dikteej van de Tilburgse Taol - alleen voor schrijvers, niet voor publiek
20.00 uur Start Taolbèttel
Meer informatie: klik hier.
 

Datum: Zaterdag 3 november
Locatie: Factorium Podiumkunsten, Koningsplein 11A Tilburg
Aanvang: 20.00 uur
Entree: € 10,00