29-09 Tussen klooster, Kwetterie en kerk - Gratis

Afgelopen maanden werkte Factorium intensief samen met Stichting Straat aan een prachtige slotmanifestatie vol acts, muziek en dans. Laat u verrassen door een blik op een stukje Tilburg tussen klooster, Kwetterie en kerk.

Gedurende de hele maand september presenteren Stichting Straat, Stadsmuseum Tilburg en Factorium Podiumkunsten hun nieuwe evenement Tussen klooster, Kwetterie en kerk. Dit vindt plaats in het gebied Oudedijk, Varkensmarkt, Veestraat, Nieuwstraat en Zeeheldenbuurt. Het programma bestaat o.a. uit rondleidingen, straat- en parkexposities en de openstelling van het museum van de Zusters van Liefde.

Het evenement wordt op 29 en 30 september afgesloten met een spectaculair slotweekend, waarin de historie van dit gebied en bewonersverhalen worden verbeeld met o.a. dans, muziek, theater, zang, film en ontmoetingen bij bewoners thuis. Dit alles is gratis te bezoeken op vijftien locaties in de wijk en bij MFA Zuiderkwartier (Wassenaerlaan).

Tevens is vanaf 1 sept. een boek (ruim 100 pag.) voor slechts 10 euro verkrijgbaar waarin Berry van Oudheusden u door verleden, heden en toekomst van de wijk leidt, inclusief vijftien ontroerende interviews met (oud-)bewoners.

De Tilburgse Koerier besteedt ruimschoots aandacht aan het evenement, inclusief een paginavullende aankondiging van het slotweekend. Op www.stichtingstraat.nl vindt u alle actuele informatie. 

 


Datum: Zaterdag 29 september
Locatie: zie hierboven
Aanvang: zie www.stichtingstraat.nl
Entree: gratis