Vreemde Eendjes bij bs de Borne

13 oktober 2020
Vreemde Eendjes bij bs de Borne
Categorie: Onderwijs

In het kader van de kernvoorstelling Vreemde Eend van dansgezelschap SALLY & Het Laagland heeft onze dansdocente Nina Ruge, samen met beeldend docente Maaike van het BIK collectief, een aantal gastlessen verzorgd bij basisschool de Borne. 
De leerlingen hebben eerst de voorstelling bezocht in de Studiozaal van Theaters Tilburg en ervaren tijdens de gastlessen, op hun eigen school, hoe het is om zelf aan de slag te gaan; beeldend en dansend. Met prachtige collages en een onvergetelijke dans-ervaring als resultaat voor de leerlingen uit groep 1 t/m 4. 
 
“Juf Nina, juf Nina, ik kan wel laten zien hoe Vreemde Eend danst. Kijk eens! ”
En ik zie Siem met een mooie gedraaide sprong naar de grond zakt en na een snelle draai op zijn billen weer soepel op zijn voeten terecht komt. “Knap gedaan hoor, jij hebt goed gekeken naar de danser op het toneel!” 
En voor ik het weet heb ik 25 vreemde eenden door de zaal dansen terwijl Juf Eline vanuit de kant geniet van haar klas.

Het project Kernvoorstellingen is een samenwerking tussen Theaters Tilburg, De Nieuwe Vorst, CIST en culturele aanbieders uit Tilburg, waaronder docenten van Factorium. Samen zorgen we voor een kwalitatief goede verdieping, verwerking en verankering van het professionele aanbod.

Bezoek voor meer informatie over dit project de website van CIST via onderstaande button. 

KERNVOORSTELLINGEN 20/21

Beeld door Nina Ruge (met toestemming van bs de Borne) en Tycho Merijn. 

Terug

Houd me op de hoogte!

Schrijf je in voor de Factorium nieuwsbrief