Terugblik Bouwzone Reyshof

28 juni 2022
Terugblik Bouwzone Reyshof
Categorie: Onderwijs

“Yes, het is gelukt!”  juicht Anne en klapt voor haar bouwmaatje Juliette. Juliette is namelijk  op hun stoel  gaan zitten en ja hoor… de zelfgebouwde creatie blijft staan. Zonder ook maar 1 spijker of schroef te gebruiken hebben de twee meiden een stoel en een tafeltje in elkaar gezet.

Onder leiding van kunstenaar Ton Lammers samen met Lennard Grunewald van Ontdekstation013 hebben 100 kinderen uit de Reeshof, verspreid over drie dagen gewerkt aan een eigen bouwsel.  Op het einde van de workshop zetten alle kinderen hun creaties bij elkaar: een stoel, tafels, een paard, een windmolen, een hangmat met beer, een vuilnisstort en nog veel meer onderdelen verbeelden samen Reyshof xs. De eigen wijk zoals het er vroeger vanuit de fantasie van de kinderen heeft uitgezien.

De drie cultuurcoaches in de Reeshof kijken met plezier en trots terug op de eerste editie van de Bouwzone in het Reeshofpark. Er werd met veel enthousiasme drie middagen gebouwd, getimmerd en gezaagd. Op zaterdag werd de bouwweek afgesloten met een tentoonstelling en dansvoorstelling voor de hele familie. Ook kon er nog steeds gebouwd worden, maar dan aan een reuzeknikkerbaan samen met Bakfietsjuf Marjo Dirks.

Lees hier meer over Bouwzone Reyshof

Heb je  vragen of ideeën voor de cultuurcoaches in de Reeshof? Stuur een mailtje naar Nina Ruge en Marika Taborsky via cultuurcoachreeshof@gmail.com

Terug

Houd me op de hoogte!

Schrijf je in voor de Factorium nieuwsbrief