Stadsfotograaf Angelique Cornelissen Bij Popcorn de Solo's

7 februari 2022
Stadsfotograaf Angelique Cornelissen Bij Popcorn de Solo's
Categorie: Factorium, Specialfactory

Popcorn is een project waarin het kunstzinnig talent van mensen met een verstandelijke beperking groeit en bloeit. Tijdens de voorstelling ‘Popcorn de Solo’s’, laten vijf talenten zich van hun meest creatieve en dappere kant zien. Om het beste in zichzelf naar boven te kunnen halen, zijn zij gekoppeld aan professionals. Stadsfotograaf Angelique Cornelissen nam een kijkje door haar cameralens bij de repetities.

Angelique is een kunstzinnig persoon met een grote passie voor fotografie en kunst. Zo vertelt Angelique dat ze al sinds jongs af aan altijd op pad is met een camera. ‘Mijn wandelingetjes’, noemt ze dat lachend. “Tijdens mijn wandelingetjes door de stad leg ik van alles vast. Waar het voorheen nog veel zwart-witte analoge straatbeelden waren, is het nu vaker een interessante compositie.” Ondanks dat fotografie Angelique haar passie is, is dit niet het vakgebied waar zij zich ooit in begeven heeft. “Ik zou deeltijd starten aan de filmacademie in België, maar door corona heb ik die plannen moeten opschuiven. Op dit moment ben ik zoekende naar een baan in de media of iets binnen de kunst- en cultuursector. Met mijn kunstacademie achtergrond lijkt het mij gaaf om kunst met film te combineren, maar ik ben ook geïnteresseerd in het ontmoeten van mensen en luisteren naar hun verhalen. Wat ik daar precies mee wil doen moet ik nog verder uitzoeken, maar wie weet leidt dit pad me tot nieuwe inzichten. Ik heb er in ieder geval heel veel zin in!”

Agelique-Popcorn-2.jpg

Haar pad leidde haar onder andere naar het Popcorn project. Zij legt het proces vast in prachtige beelden. Deze kun je alvast bekijken in de WALL OF FAME.

Popcorn de Solo’s speelt zondag 13 maart nog een keer op POPCORN - De Festivaldag!

Meer info

Bron: Ticket to Tilburg
Foto nieuwsitem: Stadsfotograaf Angelique Cornelissen
Foto Angelique: RAWCAT Media

Terug

Houd me op de hoogte!

Schrijf je in voor de Factorium nieuwsbrief