Onze nieuwe cursussen al gezien?

21 juli 2022
Onze nieuwe cursussen al gezien?
Foto: Jostijn Ligtvoet Fotografie
Categorie: Danshuis, Factorium, Muziekhuis

De zomervakantie komt eraan! En dat betekent dat je een paar weken lang kunt nadenken over welke cursus je in het nieuwe seizoen bij Factorium wilt gaan volgen! Wist je al dat er een paar bij zijn gekomen? 

Bekijk ons volledige aanbod via onderstaande button. De nieuwe cursussen van Factorium Cultuurmakers hebben we hier even op een rijtje gezet:

Aanbod

Oude Muziekensemble

Houd je ook zo van barokmuziek? Wil je deze muziek graag samen met anderen bespelen? En hoe zou je het vinden om dit op instrumenten te doen, zoals deze in die tijd ook bespeeld werden?

Bij Factorium kun je 10 weken deelnemen aan het Oude Muziek Ensemble. Aan bod komen muziekstukken uit de barokperiode, waarbij gekeken wordt naar aspecten van samenspel en natuurlijk ook versieringstechnieken die zo kenmerkend zijn voor de Barokperiode.

Meer info en inschrijven

Dwarsfluitensemble

Speel jij dwarsfluit of heb je ooit dwarsfluit gespeeld? Vind je het leuk om samen te spelen met anderen? Houd je van verschillende stijlen muziek?

Bij Factorium kun je 10 weken deelnemen aan het Dwarsfluitensemble. Samen met anderen ga je meerstemmig fluiten, muziek variërend van bekende melodieën, keltisch en klassiek.

De muziek is goed toegankelijk vanaf B-niveau en is ook heel geschikt om je fluithobby uit te breiden of weer eens op te pakken.

Meer info en inschrijven 

Popfactory

De Popfactory is dé community in Tilburg en omstreken voor iedereen die in een bandje speelt. En als je nog niet in een bandje speelt dan maken we een nieuwe, samen met andere cursisten. Daarbij kijken we zo goed mogelijk naar leeftijd, niveau en de dag(en) waarop je beschikbaar bent.

Schrijf je in voor de Popfactory en je krijgt:

  • Gezellige kick-off tijdens het Factoriumfestival op 11 september 2022 
  • Wekelijks een uur repeteren in de mooiste popstudio's van Tilburg met daarbij coaching van een vaste professionele bandcoach.
  • 3 optreedmomenten per jaar op verschillende locaties in Tilburg, zoals Paradox, V39 en tijdens het festival Sprokkelrock
  • Elke maand kun je meedoen met de open bandjesavond in de foyer van Factorium. Je ontmoet andere liefhebbers en kunt in andere samenstellingen spelen. 
  • 3 keer per jaar de mogelijkheid om mee te doen aan speciale workshops, zoals: apparatuurkennis, een nummer op spotify zetten, of covers schrijven.

Meer info en inschrijven

YOU / DANCE / ART

You / Dance / Art is een serie creatieve danslessen waarin we ons verdiepen in de vraag: wat beweegt er in mij? In een omgeving gevuld met inspiratie, plezier en samenwerking ontstaat een zoektocht naar en ontwikkeling van jezelf.

Dans en beweging zijn de bron - improvisatie discipines als Authentic Movement, Somatic Movement, Instant Composition en Contact Improvisatie worden gebruikt om de danser meer mogelijkheden en begrip van wat dans is en kan betekenen. Datgene wat in ons leeft vindt een plek door er een expressie aan te geven - en dit geeft verheldering, versteviging, bevrijding. 

Meer info en inschrijven

En kun je nou niet kiezen? Koop dan een Kunstenkaart!

Met de Kunstenkaart krijg je namelijk:

  • Onbeperkt gratis deelname aan kunstenkaart-aanbod
  • Onbeperkt gratis oefenen in muzieklokalen op basis van beschikbaarheid
  • Gratis kaartjes voor voorstellingen uit het kunstenkaart-aanbod

Meer info en inschrijven

Terug

Houd me op de hoogte!

Schrijf je in voor de Factorium nieuwsbrief