Link Jongerentheater gehonoreerd met subsidie provincie Noord-Brabant

25 november 2020
Link Jongerentheater gehonoreerd met subsidie provincie Noord-Brabant
Categorie: Factorium, Theaterhuis

Link Jongerentheater is een van de 18 organisaties met bovenlokale, regionale of provinciale functie die van Provincie Noord-Brabant een meerjarige subsidie zal ontvangen. Met deze subsidieregeling (2021 t/m 2024) wil de provincie zorgen voor continuïteit, zodat organisaties kunnen werken aan de kwaliteit en de toegankelijkheid van amateurkunst.

Via Link jongerentheater kunnen Brabantse jongeren (11-18 jaar) hun talenten ontwikkelen en aan het grote publiek laten zien. Dit doet Link door schrijvers, regisseurs en jongeren aan elkaar te linken, ze samen aan het werk te zetten met als resultaat nieuw theaterrepertoire van nu, voor de jongeren van nu. De nieuwe theaterteksten worden opgenomen in de online Link-bibliotheek waar theaterdocenten en makers de teksten gratis kunnen downloaden. Ze kunnen daarna rechtenvrij gespeeld worden.

De nieuwe theaterstukken komen sowieso op de planken tijdens een jaarlijkse festivaldag waarbij de jongeren de stukken zullen spelen. Met speciale workshops, masterclasses en previews in het traject voorafgaand aan de festivaldag ontplooien zij behalve makers- ook hun spelkwaliteiten.

Subsidie
Link Jongerentheater is een productie van Factorium uit Tilburg. Sandra Broekmans (Factorium, artistiek leider Link): “Voor Link Jongerentheater betekent deze subsidie dat er weer 4 jaar gewerkt kan worden met jongeren en theater. De eerstvolgende editie van LINK 2021-2022 is specifiek gericht op de jongste jongeren (11-13 jaar). Voor deze grote groep bevlogen spelers bestaat er nog geen repertoire. Dat gaan we veranderen. Ben je theatermaker en/of -schrijver en heb je interesse om deel te nemen aan deze nieuwe editie, neem dan contact met ons op!”

Meer info Link

Link-bibliotheek

De teksten zijn ook gebundeld in een speciale uitgave in een houten kistje. Deze zijn verkrijgbaar via Link (beperkte oplage). Klik hier voor meer info.

Foto: Koektrommel Studio

Terug

Houd me op de hoogte!

Schrijf je in voor de Factorium nieuwsbrief