LIED! Speciaal voor kinderboekenweek i.s.m. Stichting Tilburgse Taol

14 juni 2021
LIED! Speciaal voor kinderboekenweek i.s.m. Stichting Tilburgse Taol
Categorie: Onderwijs

Kènderkwèèk is de Tilburgse dialectliedjeswedstrijd voor basisscholen die elk jaar door de Stichting Tilburgse Taol en Factorium georganiseerd wordt. Scholen die aan de wedstrijd meedoen krijgen de beschikking over lesmateriaal, begeleiding bij het instuderen van twee liedjes, een erfgoedles op locatie (die hoort bij één van beide liedjes) en mogen meedoen aan het afsluitende festival waarin de scholen het tegen elkaar opnemen.
Vanwege het Covid-19 virus heeft het festival helaas niet plaats kunnen vinden in 2021. Dat heeft de organisatie niet weerhouden om toch in de actie te gaan!

Harry Swinkels heeft speciaal in het thema van de Kinderboekenweek 2021 een lied geschreven en gecomponeerd in het Tilburgs dialect!
Dat lied is dit najaar beschikbaar voor alle basisscholen en rechtenvrij te gebruiken in de midden- en bovenbouw  tijdens de Kinderboekenweek.

Leerkrachten die het leuk vinden om uitgebreid aan de slag te gaan, kunnen dit project uitbreiden met een bezoek van Harry op jouw school.
Harry studeert dan samen met de leerlingen het lied in en gaat aan de slag met een eigen couplet waar de toekomstdromen van de kinderen in de klas ook naar voren komen. Daarnaast kunnen we het aanbod uitbreiden met bijvoorbeeld een dansles, theater over wat je later wil worden of werken met een dichter/ rapper/ spoken word.

Voor meer informatie kun je een mailtje sturen naar consulente Marieke Habraken.  
m.habraken@factorium.nl

Of kijk op 
www.kenderkweek.nl

Terug

Gerelateerde artikelen

Houd me op de hoogte!

Schrijf je in voor de Factorium nieuwsbrief