Kaapstad Talents Program zoekt jonge makers

30 maart 2022
Kaapstad Talents Program zoekt jonge makers
Categorie: Danshuis, Factorium, Muziekhuis, Theaterhuis

Kaapstad nodigt jonge makers (18 tot 27 jaar) in Tilburg uit zich aan te melden voor het Kaapstad Talents programma!

Kaapstad is een jaarlijks terugkerend evenement vol city-hacks en art-takeovers in de Tilburgse binnenstad en toont zowel internationaal bekende kunstenaars als beginnende makers. Kunstenaars gebruiken de stad als speelplek, canvas of toneel. Kaapstad verwondert, buigt de regels en zet wat je denkt te kennen in een ander daglicht.

Ben jij een aanstormend talent uit Tilburg met een briljant idee voor Kaapstad? Wil je een City-hack ontwikkelen? Heb je een plan voor een site-specifieke interventie? Wil je het gesprek aangaan met professionals om je idee handen en voeten te geven? Wil je je netwerk versterken?

Dan is Kaapstad Talents Program precies wat je zoekt!

Het Talents programma biedt jonge makers in Tilburg de kans om met hun werk deel te nemen aan Kaapstad op 19, 20 en 21 Augustus 2022.

Geselecteerde makers krijgen artistieke en praktische coaching en financiële ondersteuning vanuit Kaapstad. Ze begeleiden je in het uitwerken van je plan; zowel artistiek als praktisch, financieel en logistiek. De begeleiding wordt gedaan door Anja Reinhardt (Vloeistof ) en Sander van Bussel (Tilburg Cowboys).

Hoe meld je je aan voor het Kaapstad Talents Program? Mail een korte introductie van jezelf of je team aan sander@kaapstadtilburg.nl en anja@kaapstadtilburg.nl.Geef een korte beschrijving van je idee en voeg een plan toe wat wil je maken of gaan doen: wat is er te zien of te beleven? Op welke manier wil je het uitvoeren? Ook een schets bijvoegen kan veel verhelderen.

Voorwaarden

  • Je woont of studeert in Tilburg
  • Je bent tussen de 18 en 27 jaar oud
  • Je bent beschikbaar op de Kaapstad dagen; 19, 20 en 21 Augustus 2022

Aanmelden vóór 15 April!

Kaapstad selecteert uit alle geïnteresseerden de meest kansrijke en creatieve plannen. Daarbij letten ze op de haalbaarheid van het idee, in welke mate het voorstel de interactie met de omgeving aangaat en of het aansluit bij het manifest van Kaapstad. Uiteraard is de artistieke kwaliteit leidend.

Wil je meer info over Kaapstad en het manifest? Ga dan alvast naar www.kaapstadtilburg.nl en laat je verwonderen!

Download pdf

Terug

Houd me op de hoogte!

Schrijf je in voor de Factorium nieuwsbrief