20 april: Alegria School Battle!

19 april 2022
20 april: Alegria School Battle!
Foto: Jostijn Ligtvoet Fotografie
Categorie: Factorium, Muziekhuis

Op woensdag 20 april 20:00 vindt de zesde editie van de Alegria School Battle plaats in de Factorium Foyer. Na twee jaar online te hebben plaatsgevonden, is de talentenjacht weer voor iedereen bij te wonen.

Zeven scholen, negen optredens. Stichting Alegria organiseert weer feestelijke avond voor de deelnemers én het publiek! Alle deelnemende scholen spelen twee nummers: zelf geschreven of een cover, als het maar live gespeeld is. Dit jaar kunnen er het eerst niet alleen schoolbands meedoen; ook rappers, koren en singer-songwriters zijn welkom. 

Finale 

De jury, bestaande uit Bas VerberkPeter van DorstAnne-Marijn Smulders en Ron Antens, bepaalt welke drie acts door mogen naar de finale. Deze vindt plaats op zaterdag 3 september tijdens Festival Alegria.  

Goede doel 

Stichting Alegria steunt zestig straatkinderen in Rio de Janeiro (Brazilië) door middel van sport, educatie en praktijkonderwijs. Op deze manier worden ze uit de criminaliteit, drugs en prostitutie gehouden.  

Omdat de stichting kinderen in Brazilië een kans biedt, wilde het dat ook doen voor kinderen in Tilburg. "Zo is de Alegria School Battle ontstaan", vertelt bestuurslid Jan Ophuis. "De acts die de juryprijs en de publieksprijs winnen, krijgen de kans om hun muziek op te nemen in een studio, mogen optreden op een podium in de stad én kunnen een bandcoach krijgen." 

Deelnemende scholen 

De scholen die deelnemen aan de wedstrijd zijn: 2College Ruivenmavo, basisschool Tiliander, Van Haestrechtcollege, De Nieuwste School, Odulphus Lyceum (twee optredens), Cambreur College en het Beatrix College. 

Terug

Houd me op de hoogte!

Schrijf je in voor de Factorium nieuwsbrief