T.O.F.

T.O.F. is een theatergroep voor volwassenen met een verstandelijke beperking. Bij T.O.F. leer je toneelspelen en dat is een echte uitdaging! Ieder jaar maken we een toneelvoorstelling voor een groot publiek. Zo ook dit jaar! Rietje en Ilse leren jou hoe toneelspelen werkt. De meeste spelers zijn er al een tijdje, maar er is altijd plaats voor nieuwe mensen die lef en zin hebben! 

De toneelavond
We werken iedere donderdagavond van acht tot tien uur. Vooraf drinken we gezellig thee of koffie. Als we naar de zaal gaan (om precies acht uur) beginnen we eerst met een opwarming. Daarna ben je klaar voor het echte werk. Je leert hoe je een rol (iemand anders) kunt spelen en hoe je dan moet staan of praten. Maar ook hoe je kunt samenspelen met de anderen en hoe je goed zichtbaar bent voor het publiek.

De voorstelling
Vanaf januari gaan we een voorstelling maken. Je mag mee bedenken waar het over gaat en hoe dat eruit moet zien. Daarna gaan we dat uitproberen. Als de voorstelling klaar is, laten we deze zien aan iedereen die wil komen kijken. Die avond van de voorstelling is heel speciaal. Als je al vroeg binnenkomt, ben je misschien een beetje zenuwachtig. Dat hoort erbij, dat heet plankenkoorts. Dan komt het publiek binnen en jij speelt de sterren van de hemel. Aan het einde krijg je het mooiste wat er is: een heel hard applaus van iedereen in de zaal!

Docenten
Al ruim 30 jaar maakt Rietje Beijer theatervoorstellingen met mensen met een verstandelijke beperking. De voorstellingen gaan over universele thema's die alle mensen aangaan, beperkt of niet. Dat is meteen de kracht van haar manier van werken; de beperking staat niet centraal maar het leven zelf. Rietje werkt samen met llse Egter van Wissekerke.

Meer informatie 
Wil je meer informatie, neem dan contact op. Je mag ook eerst 2 avonden met ons meespelen, om te kijken of je het leuk vindt.

T.O.F.

T.O.F.

Locatie
Factorium Hoofdgebouw, Koningsplein 11a, 5038 WG, Tilburg
Lesdag
Donderdag (19:30 - 21:30 uur)
Lesduur
120 min.
Docent(en)
Rietje Beijer
Aantal lessen
32 lessen
Leeftijd
19 - 99 Jaar
Startdatum
17 september 2020
Einddatum
3 juni 2021
Prijs
375,00
Opmerkingen

Voor volwassenen met een verstandelijke beperking
Inclusief voorstelling op 3 juni 2021

Houd me op de hoogte!

Schrijf je in voor de Factorium nieuwsbrief