Switch2Move

De Switch2Move methode is een bewegingsprogramma om de gezondheid en het algemeen welbevinden te vergroten bij mensen die te kampen hebben met Parkinson, MS, artritis, hersenbeschadiging en andere chronische fysieke en/of mentale aandoeningen.

Dansen geeft kwetsbare mensen niet alleen hulpmiddelen om met hun aandoening om te gaan en alledaagse uitdagingen creatief op te lossen, het vertraagt ook de ontwikkeling van de ziekte. Daarnaast is dans een sociale activiteit en wérkelijk contact maken heeft een positieve invloed op het emotionele welzijn.

De methode heeft als basis dat elk mens het potentieel om een gezond en zinvol leven te lijden kan verkennen en realiseren. Iedereen is welkom om te ervaren wat dansen kan betekenen!

Andrew Greenwood
Andrew Greenwood heeft zich als internationaal Balletmeester jaren ingezet om het fysieke en mentale welzijn van professionele dansers te ondersteunen. Zo begeleidde hij balletdansers bij letselpreventie en revalidatie. Een goede vriend van Andrew kreeg op jonge leeftijd Parkinson. Speciaal voor hem ontwikkelde Andrew persoonlijke oefeningen. Hij zag zijn fysieke vooruitgang, maar ontdekte ook dat hij emotioneel steun haalde uit de dansoefeningen. Zo ontdekte Andrew dat de danswereld niet alleen de zorg nodig had, maar dat de zorg ook dans nodig heeft. Inmiddels heeft Andrew zijn methodiek verder ontwikkeld en zet hij zich in voor diverse groepen met een verstandelijke en/of fysieke beperking. Het is zijn missie door middel van dans het welzijn van mensen te verhogen, doordat dans lichaam en geest weer in balans brengt.

Switch2Move

Switch2Move

Locatie
Factorium Hoofdgebouw, Koningsplein 11a, 5038 WG, Tilburg
Lesdag
Maandag (11:00 - 12:00 uur), donderdag (11:00 - 12:00 uur)
Lesduur
60 min.
Docent(en)
Andrew Greenwood
Prijs
35,00 per maand
Opmerkingen

Houd me op de hoogte!

Schrijf je in voor de Factorium nieuwsbrief