Slagwerk- / Poptheorie

Muziek is als een taal en de theorie – zoals grammatica – helpt je om deze taal beter te begrijpen en te beheersen. Het helpt je om te begrijpen hoe een muziekstuk of liedje in elkaar zit. En daarmee zorgt het ervoor dat je muziek (nog) beter en overtuigender kunt spelen, het zorgt ervoor dat je sneller thuis bent in een bepaalde stijl of vorm en geeft je de vrijheid om bijvoorbeeld te improviseren.

De muziektheorie is gekoppeld aan vier muziekexamenniveaus: A, B, C en D. Telkens wordt dieper op de stof ingegaan en komen er onderwerpen bij. Er wordt in de lessen ook gewerkt aan gehoortraining.

Deze cursus is óók zeer geschikt voor beginnende popmusici die electrisch gitaar, basgitaar of keyboard spelen en een instrumentaal A-examen gaan afleggen.

Voor slagwerkers zijn de eisen voor theorie iets anders dan voor de andere muzikanten. Slagwerkers beginnen daarom later met het volgen van de reguliere theoriecursussen. Als een slagwerker praktijk A-examen doet, volgt die persoon een andere theoriecursus, afgesloten met een Slagwerktheorie examen. Als deze persoon B-examen praktijk doet, dan moet die de reguliere A-theorie cursus volgen afgesloten met het examen. En zo 'loopt het steeds een examen achter'. Bij het C-examen doet de persoon B-theorie en bij het D-examen C-theorie.

Een uitzondering is er voor de cursisten die een melodisch slagwerkinstrument spelen, die volgen vanaf het begin de reguliere cursussen.

Meer informatie
Neem contact op voor meer informatie! 

Slagwerk- / Poptheorie

Slagwerk- / Poptheorie

Locatie
Factorium Hoofdgebouw, Koningsplein 11a, 5038 WG, Tilburg
Lesdag
Vrijdag (16:00 - 17:00 uur)
Lesduur
60 min.
Docent(en)
Cobi Bol
Aantal lessen
5 lessen
Leeftijd
6 - 99 Jaar
Startdatum
26 februari 2021
Einddatum
26 maart 2021
Prijs
35,00
Opmerkingen

4 weken theorieles + 1 examen
Examen vindt plaats op 26 maart 2021

Houd me op de hoogte!

Schrijf je in voor de Factorium nieuwsbrief