's Mam

Samen met de groep en de regisseur ontdek je hoe je tot een theaterstuk komt waarbij jouw spelkwaliteiten worden aangeboord en uitgediept. Je maakt gebruik van tekst, beweging, improvisatie, licht decor en kostuum, alles wat er nodig is om het idee tot een interessante voorstelling te doen groeien. 

Regisseur Maartje van der Meij neemt je mee in dit fantastische project met de Titel: ’s Mam!
De voorstelling staat halverwege januari 2021 op de planken in het Factorium Theater.  Het wordt een luchtige ode aan een van de belangrijkste figuren in ons leven: onze moeder.

We hebben er allemaal een (gehad).
Een zachte moeder. Een warme moeder. Een strenge moeder. Een afwezige moeder. Een loeder moeder. Of een fantasiemoeder. Misschien ben je zelf wel een moeder en doe je nu dezelfde dingen die je moeder ook altijd deed. Of juist niet. Deze voorstelling gaat over moeders in alle soorten en maten. Over echte moeders en verzonnen varianten.

Samen gaan we materiaal verzamelen en maken. We werken vanuit bestaande theaterteksten gecombineerd met scènes vanuit gerichte improvisatie-opdrachten.

Het eindresultaat wordt een montagevoorstelling. Denk dus niet aan een theaterstuk met een duidelijk verhaal, hoofdpersonages en dat soort zaken maar zie het meer als een fotocollage: een verzameling van scènes met een krachtige rode draad; ’s Mam!

Om aan deze cursus deel te nemen is enige ervaring gewenst. 

De docente  
Maartje van der Meij studeerde af aan Fontys Academie voor Theater en werkt sindsdien als maker en regisseur voor de meest uiteenlopende groepen. Zij werkt op de Rockacademie en begeleidt daar muzikanten met hun performance. Een krachtige dame met twee benen in de theaterklei.

Meer informatie
Stuur een mailtje naar Sandra Broekmans voor meer informatie s.broekmans@factorium.nl

's Mam

's Mam

Locatie
Factorium Hoofdgebouw, Koningsplein 11a, 5038 WG, Tilburg
Lesdag
Donderdag (20:00 - 22:00 uur)
Lesduur
120 min.
Docent(en)
Maartje van der Meij
Aantal lessen
15 lessen
Leeftijd
18 - 99 Jaar
Startdatum
17 september 2020
Einddatum
14 januari 2021
Prijs
250,00
Opmerkingen

Inclusief bezoek voorstelling op 15 en/of 16 januari 2021.
Op dit moment is deze cursus vol, uw inschrijving wordt op de wachtlijst geplaatst en bij voldoende aanmeldingen starten we een tweede groep.

Reacties deelnemers
Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Houd me op de hoogte!

Schrijf je in voor de Factorium nieuwsbrief