L.O.T.

Voel jij je thuis op het podium, heb je een grote liefde voor theater en wil je de mogelijkheden onderzoeken om een theateropleiding te volgen? Dan is de Landelijke Oriëntatie- en vooropleiding Theater (L.O.T.) iets voor jou!

Dit veelzijdige traject behandelt alle facetten van het theatervak. De nadruk ligt zowel op het verbeteren van vaardigheden als een oriëntatie in het veld. Je ontdekt wat het beste bij jou past en bereidt je voor op een theateropleiding.

Opzet van L.O.T.
Het traject van de L.O.T. bestaat uit verschillende lesblokken. In een gemotiveerde groep leer je improvisatietechniek, beweging, stem, tekstanalyse, schrijven en regie. Natuurlijk is er voldoende ruimte en aandacht voor jouw persoonlijke ontwikkeling! Je onderzoekt wat het beste bij jou past. Van acteur-, docent-, of regieschap. Of misschien ontdek je dat je hart meer ligt bij performance, schrijven, mime of kleinkunst. 

Bezoek toneelgezelschappen
Wij blijven niet alleen in het lesgebouw maar gaan ook op onderzoek uit. Zo bezoeken we Het Zuidelijk Toneel, Theater Artemis en theater De Nieuwe Vorst. Het programma bestaat uit een rondleiding, het bijwonen van een repetitie, een gesprek met makers en spelers en het bekijken van een voorstelling. Deze programmaonderdelen vinden niet plaats op de reguliere zaterdagochtend maar op een andere moment. Een mooi extraatje dus!  

Open dagen theaterscholen
Ook bezoeken we open dagen van theaterscholen. Je proeft de sfeer, krijgt een indruk van de werkwijze en maakt een praatje met docenten en studenten. Laat je inspireren en informeren, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken!

Waarom L.O.T Tilburg? 
L.O.T. Tilburg is de enige officiële voorbereidende opleiding in Brabant waarin wordt samengewerkt met theatervakopleidingen uit het land. Tilburg is met onder andere Fontys Hogeschool voor de Kunsten, Het Zuidelijk Toneel en De Nieuwe Vorst een ideale locatie. Factorium werkt nauw samen met deze organisaties waardoor we een inhoudelijk sterk traject kunnen aanbieden. 

Docenten
De docenten zijn allen professionals in het theatervak. Ze zetten jouw theatrale ontwikkeling centraal. Daarbij verwachten ze van jou een goede motivatie en inspanning. Vanuit hun achtergrond zijn ze in staat om je goed te begeleiden en te informeren over de verschillende opleidingsmogelijkheden.

Docent improvisatie & regie: Hidde Brouwers (docent Fontys Academie voor Theater en regisseur)
Docent tekstanalyse: Jens Akkermans (docent theater, regisseur en master filosoof)
Docent bewegingstheater: Nathalie Smoor (docent mime en actrice )
Docent tekstschrijven: Glenn Markesteijn (schrijver theaterteksten en romans)
Docent stem: Moniek Frankort (stemdocent Fontys Academie voor Theater)

Toelating
Voor deelname aan L.O.T moet je minimaal 16 jaar zijn en scholier zijn op havo, vwo of mbo-4. Daarnaast is het belangrijk dat je al enige basiskennis en ervaring hebt met theater. Na je aanmelding voeren we een motivatiegesprek waarbij we kijken naar jouw drijfveren en of het traject bij je past. Dit om wederzijdse verwachtingen goed op elkaar af te stemmen.

Meer informatie  
Heb je nog vragen over dit traject? Neem contact op met Hidde Brouwers (h.brouwers@factorium.nl) of Sandra Broekmans (s.broekmans@factorium.nl).

Oud LOT-ers Evy & Suus vertellen je in deze video wat zij van L.O.T. vonden!

L.O.T.

L.O.T.

Locatie
Factorium Hoofdgebouw, Koningsplein 11a, 5038 WG, Tilburg
Lesdag
Zaterdag (10:00 - 16:00 uur)
Docent(en)
Diverse docenten
Aantal lessen
3 tot 6 uur afhankelijk van het rooster
Leeftijd
16 - 20 Jaar
Startdatum
17 oktober 2020
Einddatum
24 april 2021
Prijs
620,00

Houd me op de hoogte!

Schrijf je in voor de Factorium nieuwsbrief